Η Ιδέα

Το 2011 δύο φίλοι από την Αθήνα αποφάσισαν να υλοποιήσουν μία ιδέα που γεννήθηκε το 2005 και αφορούσε τη μεταφορά κάθε δραστηριότητάς τους μακριά από την Αθήνα. Όλο το καλοκαίρι έκαναν μια διεξοδική έρευνα αγοράς και αποφάσισαν ότι η πιο ελκυστική ιδέα αφορούσε στην καλλιέργεια Yπερτροφών στη Θεσσαλία.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους είχαν ληφθεί όλες οι αποφάσεις, είχε γίνει η παραγγελία των φυτών και είχε διαμορφωθεί και το επιλεγμένο αγροτεμάχιο. Στη γρήγορη λήψη των αποφάσεων συνέβαλε τόσο το επιχειρηματικό πνεύμα της παρέας όσο και η συνάφεια του αντικειμένου με το γνωστικό αντικείμενο του ενός.

Φτάνοντας λοιπόν στις 30 Οκτωβρίου του 2011, πέντε (5) στρέμματα Λύκιο (Goji Βerry) είχαν φυτευτεί στην περιοχή της Ματαράγκας Καρδίτσας. Όμως, επειδή είναι γνωστό ότι μόνο ο πρωτογενής τομέας δεν αρκεί για την επίτευξη ενός καλού βιοτικού επιπέδου στην επαρχία, αλλά και τα πέντε (5) στρέμματα είναι ελάχιστα σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, κρίθηκε αναγκαίο να σχεδιαστεί το επόμενο βήμα.

Η απάντηση βρέθηκε μέσα στην ελληνική ιστορία και δεν είναι άλλη από το συνεταιριστικό κίνημα. Φυσικά η κουβέντα γίνεται για ένα συνεταιριστικό κίνημα απαλλαγμένο από τα βάρη και τις αμαρτίες των τελευταίων δεκαετιών που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του συνεργατισμού.

Έτσι, στις 17 Δεκεμβρίου του 2011 έγινε το πρώτο κάλεσμα στην Καρδίτσα για τη δημιουργία ενός Συνεταιρισμού Νέας Γενιάς με σκοπό την παραγωγή, τη μεταποίηση, τη συσκευασία και την εμπορία Υπερτροφών (Γκότζι, Μύρτιλο, Αρώνια, Ιπποφαές) που οδήγησε στην σύσταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Υπερτροφών «Εύκαρπον – Hellenic Superfoods».

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Έχουν μπει σε λειτουργία οι γραμμές παραγωγής μαρμελάδας, αφυδατωμένου και συσκευασίας φρέσκου καρπού και τα προϊόντα μας βρίσκονται ήδη σε κεντρικά σημεία πώλησης. Τα μέλη μας έχουν ήδη φτάσει τα 114, τα καλλιεργήσιμα στρέμματα έχουν ξεπεράσει τα 600 και … το ταξίδι συνεχίζεται.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο