• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
  • ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ
  • Οφέλη

Γκότζι

goji ofΤο Γκότζι περιέχει 18 αμινοξέα εκ των οποίων τα 8 είναι βασικά για τον ανθρώπινο οργανισμό (ισολευκίνη, τρυπτοφάνη, λευκίνη, αργινίνη κ.α), 11 απαραίτητα μέταλλα και 22 ιχνοστοιχεία (Γερμάνιο και Σελήνιο με ισχυρή αντικαρκινική δράση, Ασβέστιο, Κάλιο, Σίδηρο και Ψευδάργυρο κ.α), 8 πολυσακχαρίτες και 6 μονοσακχαρίτες, 6 απαραίτητες βιταμίνες με υψηλότερη συγκέντρωση αυτή της βιταμίνης C, 5 καροτενοειδή (β-καροτίνη, ζεαξανθίνη, λουτείνη, λυκοπένιο, κρυπτοξανθίνη και αξανθοφίλη), 5 ακόρεστα λιπαρά οξέα παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στο λάδι της ελιάς, β-σιτοστερόλη και πολλές φαινόλες με αντιοξειδωτική δράση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αρώνια

aronia inΤο μοναδικό φρούτο του δάσους που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό. Η καθημερινή κατανάλωση Αρώνιας πιστεύεται πως έχει μία θετική επιρροή στο στομάχι, προστατεύοντάς το από προβλήματα και ασθένειες του πεπτικού συστήματος. Το υψηλό αντιοξειδωτικό επίπεδο αυτών των μούρων μειώνει τους θρόμβους στο αίμα και τις καρδιαγγειακές ασθένειες. Ο καρπός της Αρώνιας περιέχει βιταμίνες: Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, K, P. Το πιο χαρακτηριστικό της Αρώνιας είναι η ασύγκριτα υψηλή περιεκτικότητα των ζωτικών πολυφαινολών της βιταμίνης P.
Στη διεθνή φαρμακευτική κλίμακα των φυτών από 1-5, η Αρώνια ανήκει στην 1η.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μύρτιλο

murtilo inΜύρτιλο, ένας καρπός πλούσιος σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Β6, C, Ε, Κ και β-καροτένιο. Επίσης σε σάκχαρα, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Φτωχός σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες και γι’ αυτό εντάσσεται στις φυσικές τροφές μεγάλης ενέργειας που κρατούν το σώμα υγιές και νεανικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ιπποφαές

ippofaes inΤο Ιπποφαές περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, δηλαδή ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το Ιπποφαές περιέχει βιταμίνη C περισσότερη από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο, βιταμίνη Α, Ε, D, Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, β-σιτοστερόλη, φλαβονοειδή, καροτενοειδή όπως α-καροτένιο, β-καροτένιο, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη.

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Λιπαρά Οξέα όπως ω-3, ω-6, ω-9 και το σπάνιο ω-7.

Αμινοξέα. Το Ιπποφαές περιέχει 18 διαφορετικά αμινοξέα, από τα οποία τα 8 είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό (θρεονίνη, βαλίνη, μεθειονίνη, λευκίνη, λυσίνη, τρυπτοφάνη, ισολευκίνη, και φαινυλαλανίνη). Εκείνο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση είναι το ασπαρτικό οξύ.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο